Partidul Realitatea ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale. O spun 40% dintre românii care au participat la sondajul CURS realizat despre noua formațiune politică.

Totodată, într-un procent la fel de ridicat, românii consideră că partidul trebuie să apară și pe lista europarlamentarelor de anul viitor, cu un singur reprezentant. Sondajul arată că Partidul Realitatea ar trece pragul de 6% şi ar intra fără emoţii în Parlament. Astfel, partidul ar depăşi formaţiunile lui Cioloş şi Tăriceanu.

40% dintre participanții la sondajul CURS consideră că Partidul Realitatea trebuie să aibă un candidat propriu la prezidenţiale. Datele mai arată că 11% vin cu alternativa de a-l susține pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat, în timp ce 7% optează pentru sprijinirea lui Călin Popescu Tăriceanu și doar 5% pentru Dacian Cioloș. Totodată, 4% au răspuns că ar trebui suport pentru Liviu Dragnea, 2% pentru alt lider politic şi 31% nu ştiu sau nu răspund.

Românii nu au ezitat să sugereze faptul că Partidul Realitatea ar avea succes garantat la europarlametarele din 2019 dacă nu se aliază cu nicio altă formațiune politică. Aproape 40% dintre respondenți consideră că partidul ar trebui să candideze singur în alegeri.

28% dintre români ar accepta şi ideea unei alianțe politice sau electorale pentru Partidul Realitatea. Primele trei opțiuni sunt: PSD cu un procent de 23%, urmat la diferență de două procente de PNL. 10% au plasat USR pe locul trei. Urmează ALDE 8%, PMP 6%, MRI 5%, Pro Romania 4%, UDMR şi Partidul Ecologist, câte 2%.

Sondajul a fost efectuat de către CURS, la cererea GeoPOL, în perioada 26.10-05.11, pe un volum de 1067 de respondenţi, metoda de culegere a datelor fiind faţă-n faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

Cum stă Partidul Realitatea în SONDAJE. Evoluţia spectaculoasă care dinamitează scena politică

Cozmin Gușă a declarat, sâmbătă seara, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că românii simt nevoia de a schimba clasa politică, pentru că drama politică de la noi se prelungește de 20 de ani. „Politicienii sunt tot aici, tot aceiași, numai că și-au schimbat mingea între ei, dar tot la conducere sunt”, a spus Gușă.

Cozmin Gușă: „Românii s-au săturat de actuala clasă politică. E timpul pentru forțe proaspete!”

Articolul precedentMinisterul Sănătăţii s-a sesizat de 47 de ori şi a sancţionat 23 de manageri de spitale, inclusiv pe cel din Reșița
Articolul următorArhitectul șef al Consiliului Județean Caraș-Severin și un fost primar suspecți într-un dosar al DNA