Activitățile în cadrul Proiectului ”Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat” continuă. Zilele trecute, la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin din cadrul Palatului Administrativ din Reșița, s-a desfășurat o nouă ședință de lucru în cadrul căreia s-au discutat aspecte referitoare la activitățile planificate în perioada următoare.

 
Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacității operaționale și instituționale a autorităților locale responsabile cu situațiile de urgență, de prevenire a dezastrelor, de atenuare, de prevenire a accidentelor de mediu și de reacție în caz de situații de urgență din aria proiectului – zona transfrontalieră româno-sârbă, reprezentată de județele Caraș-Severin, Timiș și Districtul Banatul de Sud din Serbia.
 
Prin dezvoltarea unor sisteme comune de rețele și prin facilitarea cooperării transfrontaliere a factorilor responsabili, proiectul, care dispune de un buget total în valoare de 1.492.546,64 euro, contribuie la prevenirea și intervenția optimă în zona de frontieră în caz de dezastre.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin