Teatrul de Vest Reşiţa prezintă la Palatul Cultural Reşiţa vineri, 6 iulie, de la ora 19.00 şi duminică, 8 iulie, de la ora 18.00 spectacolul „Secretul fericirii la Reşiţa”.

Piesa, scrisă de Mihaela Michailov, Mădălina Petre-Ghiţescu şi Matei Mircioane este jucată în regia lui Ştefan Iordănescu în scenografia Dorotheei Iordănescu.

Spectacolul este un proiect inedit, realizat în baza unei documentări despre viaţa oraşului Reşiţa, despre griji, probleme, mentalităţi, fericiri, nefericiri, peisaje, vise, tristeţi, bucurii şi… industrie! Subiectele colecţionate din mărturii scrise şi vorbite au constituit baza realizării textului, iar regizorul Ştefan Iordănescu a pus textul în scenă, într-o linie dramatică, pe alocuri tragi-comică.
Povestea poate fi o schiţă de portret a oraşului Reşiţa, în care reşiţenii se vor recunoaşte, mai mult sau mai puţin încântaţi de varianta propusă de colectivul de autori, tehnicieni, actori. Dincolo de reperele locale, uşor de recunoscut, povestea poate fi din orice oraş aflat în zbuciumul transformărilor economice şi sociale, de la Pucioasa, până la Anina sau Braşov, din Boemia până în Siberia.
„Ştiţi de unde se vede Reşiţa cel mai bine?! Din cimitire… Toate cimitirele din Reşiţa sunt pe dealuri”, spune unul dintre personajele spectacolului.
Elementele de coregrafie ale spectacolului au fost realizate de Mădălina Ghiţescu-Petre. Muzica: Ildiko Fogarassy. Light design: Alexandru Stănescu. Video design: Sebastian Hamburger. Distribuţia: Camelia Ghinea, Ana-Maria Cizler, Andrada Samoilă, Dan Mirea, Marius Tudor.

Articolul precedentÎn Caraș-Severin procentul de promovare la Bacalaureat este de 60,89%
Articolul următorA intrat în mașina de gunoi pentru că se grăbea