Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o atenționare cod galben de vânt și ninsoare pentru zonele montane ale țării. Miercuri, va fi cod portocaliu de vânt în județe din sud.

Potrivit ANM, codul galben va intra în vigoare marți seara, la ora 22, fiind valabil până miercuri, la ora 22.

La munte, îndeosebi la peste 1500 de metri altitudine, ANM anunță că vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea.

La peste 1800 de metri vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

De asemenea, în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55 – 60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65 – 70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.

În aceleași zone, în cursul zilei de miercuri, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

Pentru ziua de miercuri, ANM a emis un cod portocaliu, fiind vizate intensificări ale vântului în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu.

Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.

Articolul precedentPeste 21.000 de cereri de înscrieri în Partidul Realitatea. Vă mulțumim!
Articolul următorCursuri întrerupte de o grenadă la Bocșa