Cei peste 600 de elevi ai Școlii Gimnaziale Romul Ladea din Oravița vor beneficia de condiții de studiu la standarde moderne. La peste 40 de ani de la darea în folosință, unitatea de învățământ trece printr-un amplu proces de reabilitare. Lucrările la corpul B, în care funcționează clasele I-IV au fost deja finalizate.
  
„Pe lângă lucrările de reabilitare, modernizare și dotare la Școala Gimnazială Romul Ladea”, proiectul a cuprins și amenajarea parcului din Zona Gării. Valoarea totală a investiţiei este de 19,5 milioane de lei, din care 19,1milioane o reprezintă finanţarea nerambursabilă, prin Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, apelul de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD)“, a precizat primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

 La aproximativ 20 de milioane de lei se ridică valoarea proiectului cu finanțare europeană prin intermediul căruia este reabilitată Școala Gimnazială Romul Ladea” din Oravița. Proiectul este unul amplu și vizează creșterea calității vieții populației prin îmbunătățirea procesului educațional și prin oferirea unor posibilități de petrecere a timpului liber, în special locuitorilor din zona Gării, identificată ca zonă marginalizată. Primul obiectiv finalizat în cadrul proiectului este corpul B, unde funcționează clasele de ciclu primar. Urmează spațiile  destinate învățământului gimnazial şi preşcolar, sala de sport și parcul.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin