Continuă investițiile în educație la Reșița, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizarea şi dotarea şcolilor şi grădiniţelor din Zonele Urbane Marginalizate: Reabilitare Şcoala Primară și Grădinița Mociur”.
 
 Clădirea care adăpostește cele două unități de învățământ va trece printr-un program de reabilitare și resistematizare iar cele două instituții vor beneficia de echipamentele necesare pentru un act educațional modern, inclusiv mobilier specific sălilor de clasă, cu table magnetice pentru elevi.
 
 Aproape 300mp de suprafață construită va fi reabilitată, iar ei i se adaugă peste 400 mp de zone verzi și spații de joacă ce vor fi amenajate. În plus, tot aici va fi instalat un sistem de supraveghere video și un sistem antiincendiu cu pichet PSI.
 
 Valoarea totală a proiectului este de aproape un milion de lei, dintre care aproape 850.000 lei sunt fonduri nerambursabile. El va fi realizat prin Axa prioritară 9 – „Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”; și are o durată de implementare de un an și trei luni. 
 
 Obiectivul general al proiectului al cărui beneficiar este Primaria Resita este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială din zonă, alături de îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentSalariații TMK Artrom pichetează Prefectura Caraș-Severin
Articolul următorLocuiești în chirie? Iată ce trebuie să declari la recensământ