Nici nu s-a uscat bine cerneala pe deciziile de excludere a celor patru consilieri județeni și a vicepreședintelui Flavius Nedelcea, ca deputatul PRO România, Ion Mocioalcă, să sară în apărarea exclușilor iar cei cinci să vorbească organizat, practic, aceiași limbă, deși susțin că nu voiau să trădeze PSD pentru PRO România.

Atât Flavius Nedelcea, care a și venit la sediul PSD Caraș-Severin să ceară diverse documente, cât și ceilalți consilieri județeni invocă diverse pretexte legislative pentru a declara că vor contesta în instanță decizia de excludere a lor.

Nu mai puțin scandal au făcut și cei doi consilieri județeni din Moldova Nouă, Nicolae Gubandru și Victor Tiugan, deși Luminița Jivan spune că cei doi au rupt, pratctic, legăturile cu organizația locală și cea județeană, cei doi sar la gâtul lui Nelu Zaberca, președintele PSD Moldova Nouă.

”Nu mi-am dorit să vorbesc nimic despre excluderea celor doi consilieri județeni, domnul Tiugan sau domnul Gubandru.
Dar, în urma afirmațiilor făcute de domnul Tiugan mă simt „obligat” să-i răspund și tot odată să vă răspund dumneavoastră.
Domnul Tiugan spune că a fost dat afară ca o cârpă murdară, acum eu vă spun că nimeni nu l-a considerat sau îl consideră cârpă. Pur și simplu a fost o decizie a mea, bună sau rea,eu mi-am asumat-o. Acum, rămâne de văzut dacă am greșit sau nu. Motivele nu se pot spune în public, au fost spuse în interiorul partidului unde consider că mi-am arătat „bărbăția,, de care făcea referire domnul Tiugan. Am propus și totodată am motivat excluderea dumnealui în BPJ. Deci, consider că am fost destul de convingător și bărbat dacă am obținut un vot pentru în BPJ.
Pot sa vă spun că domnul Tiugan era propus pentru excludere încă din toamna anului trecut,atunci m-am opus eu și domnul Tiugan știe asta.
În schimb, afirmațiile domnului Tiugan referitoare la scorul obținut de PSD la Moldova-Nouă lasă un mare semn de întrebare dacă domnul Tiugan a făcut vreodată campanie electorală ori a mimat. Cum poți să spui că datorită ție și a consilierilor locali s-a făcut acel scor?
Cum poți să uiți că președintele Luminița Jivan a fost de 3 ori la Moldova-Nouă ? Cum poți să uiți măsurile bune luate de guvernul PSD?
Cum poți să uiți că guvernul a dublat pensiile și a mărit salariile tuturor bugetarilor?
Acum ,eu ii aduc aminte domnului Tiugan că dumnealui pe cand era președinte PNL la oranizat Moldova-Nouă. „Scorurile” PNL-ului lăsau de dorit, nu depășeau 500 de voturi.
Tot domnul Tiugan se întrebă ce am făcut eu pentru oraș, îi răspund prin intermediul dumneavoastră că nu am avut nicio funcție politică, ca și dumnealui, nu am lucrat la stat și nu am avut posibilitatea să ajut în vreun fel. În schimb, dumnealui putea. A fost consilier local, consilier județean, președinte PNL, director la Inteprinderea Minieră, director și pensionar la Moldomin.
Cine avea obligația și posibilitatea, domnule Tiugan? Eu?
Și tot prin intermediul dumneavoastră îl anunț pe domnul Tiugan că alegerile din 26 mai la Moldova-Nouă au fost câștigate de către Guvernul Dăncilă .
Noi nu am făcut nimic special, doar am informat cetățenii prin intermediul pliantelor” a declarat Nelu Zaberca, după acuzațiile aduse de cei doi.

Articolul precedentPelerinaj pe Muntele Mic la Centenarul Bănățean
Articolul următorPoliția locală a dat iama în elevi