Federația Română de Fotbal a stabilit azi, 19 februarie, prin tragerea la sorți, meciurile de baraj pentru promovarea în viitoarea ediție a Ligii 3.

Reprezentanta Sătmarului va întâlni campioana județului Cluj. În acest moment, pe primele locuri din Liga 4 Cluj se află ACS FC Someșul Dej (37 puncte), ACS Florești (35 puncte) și ACS Supporter 2.0 Cluj Napoca (34 puncte).

Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3 se vor desfășura în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenul fiecărei echipe. Prima partidă este programată în 13 iunie (ora 18:00), iar cea de-a doua în 20 iunie (ora 17:30). Campioana Sătmarului va disputa primul joc în deplasare.

În total vor fi 21 de partide în care vor fi angrenate campioanele celor 41 de județe și cea a municipiului București.

Cele 41 de județe plus Municipiul București au fost împărțite în 7 regiuni. În urma tragerii la sorți au rezultat următoarele confruntări:

Regiunea 1: Vaslui – Bacău; Botoșani – Suceava; Neamț – Iași

Regiunea 2: Sălaj – Bihor; Maramureș – Bistrița-Năsăud; Cluj – Satu Mare

Regiunea 3: Sibiu – Harghita; Alba – Brașov; Mureș – Covasna

Regiunea 4: Timiș – Mehedinți; Arad – Caraș-Severin; Gorj – Hunedoara

Regiunea 5: Dolj – Olt; Teleorman – Argeș; Vâlcea – Dâmbovița

Regiunea 6: Prahova – Călărași; Giurgiu – București; Ilfov – Ialomița

Regiunea 7: Tulcea – Constanța; Vrancea – Galați; Buzău – Brăila

Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică.

Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 8 iunie 2020, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Dreptul de participare la jocul de baraj îl deține structura sportivă clasată la finalul Campionatului Ligii a IV-a pe locul I în fiecare județ sau în Municipiul București. În situația în care structura sportivă respectivă nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj (nu deține personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplineşte condițiile de participare, să fie declarată câștigătoare.

Articolul precedentSE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA – PEDOFIL TRIMIS LA MUNCĂ ÎN ȘCOALĂ
Articolul următorFosta şefă ICCJ, Cristina Tarcea, eliberată din funcție. Klaus Iohannis a semnat zece decrete de pensionare