Audiat aproape întreaga zi la Poliția Municipiului Caransebeș, primarul Felix Borcean a plecat de la audieri cu aceiași calitate cu care a fost adus: cea de martor în dosar.

Nu la fel stau lucrurile și cu cei patru membrii comisiei de examinare, toți cei patru fiind declarați de către procurori suspecți iar, doi dintre ei, au primit și control judiciar.

Tot suspecți sunt și doi dintre candidații examinați, Mihai Minea și Pavel Cristian Juca, fiind și ei declarați suspecți de către procurori și primind, de asemenea, măsura controlului preventiv de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

Potrivit avocatului Cosmin Bolosin clienta sa, fosta soție a unuia dintre candidați, i-ar fi depus prin avocat mai multe înscrisuri primarului Felix Borcean, înscrisuri care ar fi putut trezi suspiciunea de fraudare a acestui concurs. De altfel, anchetatorii au recunoscut că, la percheziții, în buzunarele candidaților au fost găsite rezolvările subiectelor, rezolvări care se asemănau ca și grafie cu scrisul unor membrii ai comisiei de examinare. Deși am încercat în repetate rânduri să-l contactăm pentru a obține și poziția primarului Felix Borcean, acesta nu a putut fi contactat. 

”Nu pot să vă zic nimic și nu este normal ca eu să vorbesc” a spus Luminița Verdeș, singurul dintre candidații de la examenul de ieri care a rămas doar cu calitatea de martor, ne fiind pusă sub acuzare.

Cât privește măsurile preventive acestea nu ar putea fi impuse fără ca persoana în cauză să fie pusă sub acuzare în dosar, iar primarul Felix Borcean nu ar fi putut primi o ordonanță în acest sens de la procurorii din Caransebeș, în cazul său legea prevăzând că, eventuale fapte de corupție descoperite de către anchetatori sau o complicitate a astfel de fapte ar trebui preluată și instrumentată de către procurorii DNA.

Foto: Facebook.com/Felix Borcean

Articolul precedentExamen la Primăria Caransebeș cu subiectele rezolvate în buzunar, ofițerii DGA audiază inclusiv primarul municipiului
Articolul următorOFICIAL. Primul caz de coronavirus CONFIRMAT în România