Primarul Adrian Torma a postat pe contul său de Facebook fotografii și filmări cu un cetățean care s-a urinat în public.

”De 2 ani de cand sunt Primarul orasului duc o lupta continua cu constientizarea concetățenilor ca orașul este casa noastră. Sunt acuzat de agresivitate verbala, dar, sincer, cum poti reacționa cand vezi un om că urinează langa un pom in parcul central?!” se întreabă Adrian Torma.

Într-o astfel de postare, primarul este intrigat de faptul că un localnic urinează lângă un copac, în parcul din centrul oraşului de la Dunăre. Dacă la început încearcă să-i găsească o scuză, acceptând şi varianta că respectivul ar putea fi bolnav de prostată.

Publicată de Adi Torma pe Sâmbătă, 28 Iulie 2018

„Din centrul oraşului ajungi în maximum 3 minute acasă şi, în plus, sunt cel puţin zece cafenele în zonă, unde te va primi un ospătar cu bun-simţ. La nici două minute de faleză există toaletă publică”, scrie Torma pentru ca apoi să conchidă că toate acestea ţin de bunul-simţ şi de mentalitatea fiecăruia.

Primarul susţine că a stat de vorbă cu pensionarii care se adună în locul special amenajat de primărie, prevăzut cu patru coşuri de gunoi,  unde aceştia petrec timpul liber, explicându-le că nu este normal ca de jur-mprejur să fie plin de mizerie şi nici să urinezi pe unde vrea fiecare. „Am încercat să-i conştientizez că nu este normal, că pot veni copiii sau nepoţii lor în zonă şi am întâmpinat opoziţie foarte agresivă din partea lor, cum că primăria e vinovată că nu a făcut toaletă publică chiar lângă ei”, se arată în postarea primarului.

În condiţiile în care afirmă că proiectele sale sunt mereu blocate în Consiliul Local de către PSD, Adrian Torma spune că încearcă să facă ceea ce nu s-a făcut în ultimii aproape 30 de ani în Moldova, dar, în acelaşi timp, se întreabă: „Cum vrem noi să devenim oraș modern când oamenii fac «pipi» pe unde apucă, aruncă gunoiul în râu sau pe domeniul public, parcăm pe spațiul verde sau până în scara blocului, construim haotic fără autorizație sau ocupam domeniul public pentru ca așa vrea «mușchiul» meu, nu ne plătim taxele şi impozitele? Ce oraș suntem noi în care avem doar drepturi, să ne facă primarul tot, pe post de moașă comunală?!

La această postare a adăugat comentarii și primarul Felix Borcean din Caransebeș care l-a felicitat pentru inițiativă și consilierul local Doru Cosei de la Băile Herculane, subscriind și el celor scrise de Torma. Într-un comentariu la postare Torma spune că bărbatul cu pricina a fost sancționat de Poliția Locală cu o amendă de 200 de lei.

Articolul precedentLunile iunie și iulie au fost cele mai ploioase din ultimii 8 ani în România. Nicio zi caniculară
Articolul următorComisarul pentru transporturi, Violeta Bulc, vrea să știe ce crezi despre ora de vară