Forul județean a adoptat în ultima sa ședință ordinară o rectificarea a bugetului județului Caraș-Severin.

”Am aprobat documentaţia şi indicatorii tehnico-economici pentru ranforsarea DJ 571G, Bănia, Gîrbovăţ şi Şopotu Vechi.

Din economiile care s-au făcut la nivelul Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, din lucrările de modernizare a opt tronsoane din intravilanul unor localităţi, am putut aloca aceşti bani pentru lucrări de ranforsare a aproximativ cinci kilometri de drum judeţean, respectiv, DJ 571 G, adică, intravilanul localităţilor Bănia, Gârbovăţ şi Şopotu Vechi.

Suma totală, necesară pentru aceste lucrări, este de 2 milioane 424 mii lei. Prin urmare, nu este o alocare suplimentară de bani. Alţi 741 mii lei vor fi alocaţi pentru reparaţii şi întreţinerea pe timp de iarnă a drumurilor judeţene” explică Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

O altă parte din banii veniți la rectificarea bugetară vor merge către sistemul de asistență socială. ”Tot în şedinţa de astăzi, s-a aprobat o rectificare pozitivă a Consiliului Judeţean Caraş-Severin cu suma de 16 milioane lei, care a fost aprobată la nivelul Guvernului, fiind vorba de cote şi sume defalcate din TVA, precum şi încă 4,6 milioane lei, proveniţi din fondul de rezervă de la bugetul de stat, necesari plăţilor pentru sistemul de protecţie a copilului şi a persoanelor adulte cu handicap” a mai spus Hurduzeu. 

De asemenea, prin această rectificare s-au alocat şi 475 mii lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în vederea achitării utilităţilor şi a unor servicii de mentenanţă la aparatura medicală, iar un milion lei vor merge pentru buna desfăşurare a proiectului transfrontalier ce vizează îmbunătăţirea diagnosticului şi a tratamentului tumorilor maligne, accesat de Consiliul Judeţean.

Articolul precedentReșița turistică și Cupa ”Dorinel Munteanu” pentru copiii instituționalizați din vestul țării
Articolul următorRețeaua Presshub cere respectarea libertății presei