Dai un PET, primeşti o legumă sau un fruct. Aşa încearcă un supermarket din ţară să îndemne oamenii la reciclare. Clienţii aduc de acasă PET-urile goale şi primesc la schimb roşii, ţelină sau mere. Proiectul a ajuns în Buzău, unde a fost primit cu entuziasm.

Vânzătoare: Trei aţi avut, nu? Haideţi la colega şi vă alegeţi fructe sau legume.

Oamenii din Buzău au venit cu zeci de PET-uri la unul dintre cele mai mari supermarketuri din oraş, pentru a primi la schimb… fructe sau legume.

Ramona Andrei, director de magazin: Proiectul îşi propune să ne educăm şi noi şi consumatorii noştri să fim mai prietenoşi cu mediul, să nu mai aruncăm PET-urile nici măcar la gunoi, pe străzi şi în alte locuri. Durează de pe opt noiembrie până pe 17 noiembrie.

Condiţiile sunt uşor de îndeplinit pentru oricine.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: Pentru ca oamenii să primească fructe sau legume din magazin, aceştia trebuie să aducă maxim 20 de PET-uri pe zi, iar acestea să fie curate.

Clienţii spun că sunt încântaţi de idee, mai ales că, în felul ăsta, sprijină reciclarea.

Tânără: Mi se pare o idee inovativă care nu a mai fost adusă la nivelul judeţului, să sperăm că sunt mulţi oameni încântaţi de această idee, mai ales că aşa salvăm şi natura.

Femeie: Lumea le aruncă aiurea şi e un avantaj pentru noi, aştia mai modeşti.

Tânără: Este foarte bună, foarte ingenioasă aşa oamenii nu vor mai arunca peste tot, pe toate străzile, pot fi utilizate mult mai bine

Un alt detaliu important este că toate legumele şi fructele primite în schimbul recipientelor de plastic sunt produse în România.

Articolul precedentLuminița Jivan a votat la Reșița
Articolul următorPovestea unui multiplu campion mondial care a învățat să se lupte de foame, la casa de copii, unde i se lua mâncarea