Imagini inedite cu doi pui de zimbru antrenându-se pentru viitoarele lupte pentru supremație au fost surpinse  pe un fond cinegetic administrat de Romsilva – Ocolul Silvic Teregova, în zona din Caraș-Severin unde organizația WWF a derulat, în ultimii 6 ani, un amplu program de repopulare a Carpaților cu exemplare din această specie dispărută din țara noastră.

 Potrivit reprezentanților Romsilva, care administrează fondul cinegetic în arelaul căruia trăiesc zimbrii din Munții Țarcu, puii surpinși în imagini în timp ce se hârjonesc au venit pe lume în această primăvară. La 6 ani de la demararea proiectului de repopulare cu zimbri a Carpaților de Sud-Vest, de către Rewilding Europe și WWF-România, în zona Țarcu trăiește cea mai numeroasă populație de zimbri liberi din România, formată din peste 100 de excemplare, dintre care câteva zeci s-au născut chiar în aceste locuri.

Pe lângă zimbrii din Munții Țarcu și în Parcul Natural Vânători Neamț se află cel puțin 50 de zimbri în libertate.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentO femeie de 26 de ani din Caraș-Severin a murit de coronavirus
Articolul următorCulisele Statului Paralel | S. R. Stănescu: Cioloș va reveni la Guvern, e programat, Iohannis a primit mutarea în plic