Tot mai mulți social-democrați vor ca șeful lor de partid să plece din funcție. În acest sens, disidenții au pregătit și o solicitare scrisă care ar fi semnată de peste 20 de organizații ale partidului.

Deși planul inițial era de a o depune la partid, contestatarii lui Dragnea s-au răzgândit. Vor să să-l determine pe șeful PSD să-și dea demisia pentru a evita un scandal în interiorul partidului.

SEMNATARII SCRISORII ANTI-DRAGNEA:

 

Poziția 1 – PAUL STĂNESCU, vicepremier și ministru al Dezvoltării

Poziția 2 – UN GREU din PSD

Poziția 3 – ADRIAN ȚUȚUIANU, senator și șef PSD Dâmbovița

Poziția 4 – NICULAIE BĂDĂLĂU, șef PSD Giurgiu

Poziția 5 – MARCEL CIOLACU, fost vicepremier

Poziția 8, 9 GABRIELA FIREA, primar general al Capitalei

Potrivit jurnalistei Realitatea TV Denise Rifai, următorii pe lista semnatarilor scrisorii sunt:

Dumitru Buzatu – sef PSD Vaslui

Robert Negoita – sef PSD sector 3, Bucuresti

Rodica Nassar – sef PSD sector 2, Bucuresti

Ioan Mocioalca – sef PSD Caras Severin

Ion Rotaru – sef PSD Braila

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Denise Rifai notează:

„SOC!!!! Astazi au mai aparut alte Cinci NUME ale unor grei din PSD care se alatura domnilor Stanescu, Badalau, Ciolacu si doamnei Gabriela Firea, ca semnatari ai scrisorii in care se cere retragerea sprijinului politic lui Liviu Dragnea. Asadar, urmatorii pe lista semnatarilor scrisorii sunt:
Dumitru Buzatu – sef PSD Vaslui
Robert Negoita – sef PSD sector 3, Bucuresti
Rodica Nassar – sef PSD sector 2, Bucuresti
Ioan Mocioalca – sef PSD Caras Severin
Ion Rotaru – sef PSD Braila

Si acum, cateva precizari:

1. Scrisoare Exista si exista intr- un singur exemplar si este in posesia unei persoane pe care eu o cunosc foarte bine si care este o persoana cu maaare greutate in PSD;

2. CEI CARE SPUN CA SCRISOAREA NU EXISTA si ca este o mare gogomanie NU AU FOST DE FAPT INVITATI SA SEMNEZE SCRISOREA !!!!!
(multi lideri psd care de fapt asteapta la colt sa pice Dragnea dar pana atunci se dau sustinatori de seama – spun ca scrisoarea nu exista);

Lista semnatarilor scrisorii e lunga; Maine continuam cu ALTE NUME!”

Scrisoarea a fost semnată de 23 membri PSD/ În acest weekend, vom da publictății și restul listei.

SURSA: Realitatea TV

Negocieri se poartă pe toate planurile. Chiar şi în interiorul grupului disidenţilor. Aceleaşi surse din PSD spun că mulţi ezită să semneze scrisoarea, dacă nu apare un plan clar. Adică, să se ştie exact cine va prelua partidul în locul lui Dragnea. Două nume au fost luate în calcul: Viorica Dăncilă şi Marian Neacşu. O altă variantă, ce nu există însă în statut, ar fi o conducere interimară colectivă până la Congres.

Strategia lui Dragnea? Mimează liniştea. În ultimele zile a fost la partid. A programat întâlniri faţă în faţă cu baronii din teritoriu. Oficial, pentru a face planul de campanie pentru referndumul pentru famila tradiţională. Neoficial, vrea să ia personal pulsul organizaţiilor din țară. Şi să le atragă de partea sa cu ceva concret.

Sunt puse la bătaie fonduri guvernamentale şi oferta, pentru cei care îl susţin, de a-şi plasa oamenii în Guvern, odată cu remanierea anunțată pentru perioada următoare. Niculae Bădălău e aşteptat să se alinieze de partea lui Dragnea odată cu alegerea sa în funcţia de preşedinte al PSD Giurgiu.

Articolul precedentJandarmii din Caraș-Severin donează sânge FOTO
Articolul următorPortalul de avertizare ro-alert, lansat. Arafat: Este pentru situațiile grave.Nu vom folosi frecvent FOTO