Obiceiurile culinare din zona Banatului se vor alătura tezaurului de clădiri tradiţionale din toate satele zonei, dincolo de morile de apă care îşi mai păstrează vizibilitatea, în cadrul proiectului „La masă în Banat”.

„‘La masă în Banat’ este despre gusturile şi locurile Banatului. La masă era locul unde bunica mea pregătea crofnele (gogoşii n.r.) şi langoşii, aici făcea magia şi îi ieşeau cea mai bună supă de roşii din lume şi cele mai bune paste cu cartofi şi ceapă. Aş mai mânca oricând nişte langoşi cu varză făcuţi de ea sau drobul de miel care umplea cu mirosul lui toată bucătăria. Nu ştiu dacă de la aceste amintiri a pornit, involuntar, ideea de ‘La masă în Banat’. Poate şi de la ea, poate şi de la uimirea că în periplul nostru din ultimii doi ani cu voluntarii de la Asociaţia ‘Acasă în Banat’, aproape în fiecare localitate aflam de un fel de mâncare unic şi ne-au rămas în minte tot felul de bunătăţi. Cine nu îşi aminteşte de brânza de găinuşă, din comuna Eftimie Murgu?”, a scris vicepreşedintele Asociaţiei „Acasă în Banat”, Nicoleta Trifan, pe Facebook.
Articolul precedentBilanț coronavirus 2 decembrie. Datele oficiale actualizate: 4.916 cazuri noi, 135 de decese. RECORD pe secțiile de Terapie Intensivă
Articolul următorSpovedania lui Rizea. CUM a fost nominalizat Bazac ministru al Sănătății