Marți, vremea va fi în general închisă și rece. Local, îndeosebi în regiunile centrale, sudice și de răsărit, precum și la munte, se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ninsoare, iar în Dobrogea, acestea vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat vor mai fi condiții de polei. Vântul va suflă slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 3 grade.

Prognoza meteo. Vremea miercuri și joi

Miercuri, vremea se va menține rece. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 2 grade, cu cele mai ridicate în Oltenia, 2 grade la Drobeta Turnu Severin. Vor mai fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, în regiunile sudice, estice și centrale. Vântul va mai avea intensificări temporare în sud-estul țării. În zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceață asociată cu chiciură.

Joi dimineața va fi ger local în Moldova și în estul Transilvaniei. Peste zi temperatura aerului va fi în creștere față de miercuri dar vremea va fi tot rece pentru această dată, mai ales în sud, est și centru. În regiunile extracarpatice vor fi nori joși și, mai ales dimineața, pe arii relativ restrânse ceață și chiciură. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe crestele montane, iar în primele ore ale zilei și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 5 grade.

Prognoza meteo. Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, foarte puţin soare în extremitatea vestică dar la munte şi în Transilvania va fi noros toată ziua și vor fi precipitații, mai ales ninsori. Mai sunt condiţii de polei. La amiază vor fi :-1 grad la Timișoara, 0 la Oradea, -1 grad la Baia Mare, la Cluj și la Miercurea Ciuc.

Şi în sud, norii nu dau nici o şansă soarelui. Cad precipitații, mai ales ninsori. Maxime termice modeste, în jur de 0 grade: 1 grad la Drobeta și Râmnicu Vâlcea, -1 la Craiova, Giurgiu, Slobozia și Buzău.

În Dobrogea, vreme rece, închisă cu precipitații mixte și vânt cu unele intensificări. 0 grade maximă la Tulcea și 2 la Constanța.

În Moldova, cerul va fi noros și va ninge. Maximele termice, mici pentru această dată, de la -4 grade în nordul regiunii până la -1 grad în sud la Focșani și la Galați.

Articolul precedentO mașină a căzut în Dunăre, scafandrii au scos o femeie decedată din autoturism
Articolul următorȘcoli închise și astăzi în Caraș-Severin