Procurorul George Bucurică de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a postat o reacție dură la noile modificări legislative din Justiție.

”Atac la Procurorul General, Atac la Sistemul Judiciar

In Ianuarie 2018 am informat conducerea Parchetului General cu privire la activitatea de denigrare menită sa ma înlăture de la conducerea unor investigatii extrem de sensibile. Deși mi s-a părut o nedreptate am acceptat decizia conducerii Parchetului General de a încetarea delegării mele la Parchetul Oravita pe considerentul ca deciziile acesteia vizează întreg sistemul judiciar. Am spus încă de atunci ca putem fi oricare dintre noi ținta unor astfel de scenarii de prost gust, invective și denigrări susținute de posturile de televiziune ale infractorilor.
Nu ma gândeam ca se va ajunge aici! S-a ajuns mult prea departe! Am ajuns aici datorită nouă, a noastră a tuturor celor care am acceptat ca infracționalitate sa desfășoare prea ușor, ca incompetenta, corupția și chiar Trădarea sa-și facă loc in instituțiile publice și chiar in cele judiciare.
Ajunge!!! S-a ajuns prea departe!
Justiția nu se mai poate apăra cu enunțarea unor principii, cu evocarea legislației, cu apeluri la bunul simt și la rațiune !
Este obligația noastră ca magistrati sa apărăm justiția. Haideti sa o apărăm!!!
Nu trebuie sa ne strâmbăm noi sa părem drepți in lumea lor strâmbă!
Ajunge!!!” scrie procurorul Bucurică pe contul său de facebook,

Bucurică mai spune că acuzele aduse de ministrul justiției lui Augustin Lazăr nu sunt susținute de probe, că nu a fost anchetat de către Inspecția Judiciară pentru faptele imputate și că este făcut vinovat fără a fi cercetat: ”In ce sistem de drept se poate așa ceva? Nici la popoarele nomade nu a existat așa ceva!!! Chiar și legea Talionului se aplica după o judecată !!!

I se mai reproșează domnului Lazar ca nu ar fi îndeplinit condițiile legale pentru a fi numit in funcție. Pai chiar dacă ar fi fost așa, de ce ar fi vina dansului? S-a autoproclamat cumva Procuror General? A contestat cineva actul prin care s-a făcut numirea pe un mandat de 3 ani?
Ma întreb, in ce sistem de drept un astfel de act poate fi anulat de un ministru? Nu tine de ordinea juridică ca odata intrate in circuitul juridic actele sa producă efectele din conținutul lor pana la ajungerea la termen sau desființarea lor pe cale judecătorească?
I se mai reproșează domnului Lazar aceleași lucruri care i s-au reproșat in același mod (fără judecată, ca pierdem vremea!!!) doamnei Kovesi, lucruri pe care nici aceasta nu le-ar fi făcut ci pe lanțul ierarhic vreo doua trepte mai jos. Lăsând la o parte ca nici pana in ziua de azi nu s-a dovedit ca acele greșeli sunt greșeli, care ar fi baza acestei răspunderi ierarhice? In ce limite se aplica? Ne oprim la dl Lazar sau demitem și președintele care a semnat decretul de numire, Comisia de la Veneția, Comisia Europena, etc. ?
Despre un așa-zis santaj al Președintelui României cu ….o soluție de clasare….care de fapt, nu exista….nu cred ca ar fi ceva de zis!!! Putem in țara asta sa facem public afirmații aluzive la nelegalitatea unor decizii judiciare? Pai pentru ce mai avem un sistem judiciar? Nu pentru a ne cauta dreptatea și a reforma deciziile pe care le consideram nedrepte?” a mai comentat procurorul Bucurică în postarea sa.

Procurorul își încheie postarea cu un citat din Arsenie Boca, cel care a spus că “În mintea strâmbă, și lucrurile drepte se-nstrâmbă!”.

 

Articolul precedentBărbat a fost surprins de pistolul radar conducând cu 177 km/h pe DN 6
Articolul următorCod galben de vijelie