Sindicatul ”Sanitas” Caraș-Severin trage un grav semnal de alarmă cu privire la funcționarea Spitalului Județean de Urgență din Reșița și spune că trebuie intervenit rapid.

”Considerăm că doar creșterea veniturilor poate echilibra situația financiară a SJU Reșița prin contractarea, dar și validarea mai multor cazuri contractate, poate și un ajutor din partea Guvernului similar cu cel din decembrie 2018” transmite ”Sanitas” Caraș-Severin.

Sindicaliștii vorbesc clar despre decizii manageriale după ce și senatorul Ionuț Chisăliță a criticat dur managementul lui Waldemar Murgu: ”diminuarea veniturilor salariale nu a dus la reducerea datoriilor SJU Reșița (creșterile salariale conform Legii 153/2017 sunt suportate din bugetul unic de asigurări de sănătate și nu din bugetul SJU Reșița,UPU-ul și ale compartimente primesc finanțarea direct de la MS), astfel în numele membrilor sindicatului Sanitas ne-am adresat instanței de judecată,dacă instanța ne va da dreptate atunci sumele câștigate vor fi suportate de SJU Reșița. Cine va fi răspunzător de acest fapt?” se întreabă conducerea sindicatului.

”Spitale județene similare cu SJU Reșița au bugete mai mari, datorate veniturilor mai mari din contractele cu casele județene de sănătate din spitalizare continuă, spitalizarea de zi , ambulatoriu integrat sau alte surse.

Soluții sunt pentru a scoate spitalul din acesta spirală,dar pot fi găsite doar cu voință celor care decid și mai multă atenție a noastră ,a salariaților SJU Reșița” mai transmit cei de la ”Sanitas” Caraș-Severin.

Articolul precedentProgramul turului III al Cupei României. Cu cine joacă Lupacul și CSM Reșița
Articolul următorMinistrul Cuc a descălecat în Caraș-Severin pentru a treia oară VIDEO