Liceeni din Reşiţa au participat vineri, la Centrul de Tineret Mansarda, la proiectul educaţional „Primul meu film documentar. Atelier practic pentru liceeni”, pe parcursul căruia vor învăţa cum să realizeze o peliculă inspirată din propria comunitate.

Proiectul a ajuns pentru prima dată şi la Reşiţa. Primele ediţii au fost organizate începând cu anul 2012, la Bârlad, Tulcea, Sibiu, Bucureşti, Blaj, Caracal, Cahul şi Timişoara.

Proiectul „Primul meu film documentar. Atelier practic pentru liceeni” a ajuns la cea de-a XVIII-a ediţie şi se derulează, la Reşiţa, în perioada 12 – 14 octombrie.

La întâlniri participă 12 elevi de licee din Reşiţa, care vor parcurge cursuri teoretice, despre tehnica filmului documentar – regie, filmare, montaj, postproducţie, vor participa la exerciţii practice pentru deprinderea tehnicii filmului documentar, vor lucra în echipă pentru realizarea primului film documentar orientat spre un subiect din propria comunitate. Cursul practic se va desfăşura pe parcursul lunilor octombrie şi noiembrie.

Acesta este implementat de Asociaţia VIRA, în parteneriat cu Centrul de Voluntariat Reşiţa, Centrul de Tineret Mansarda, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Caraş-Severin, Muzeul Cineastului Amator din Reşiţa şi Asociația MKBT.

Proiectul este realizat cu sprijin financiar din partea Centrului Naţional al Cinematografiei.

Articolul precedentAproape 100 de pompieri cărășeni au plecat spre București, se simulează intervenția după un seism
Articolul următorVirus ucigaș confirmat la Reșița