Primul dintre cele 13 tramvaie contractate de Primăria Reșița de la compania turcească Durmazlar va ajunge în oraș  în următoarele zile, conform declarațiilor primarului Ioan Popa. Până când va putea fi testată șine, garnitura va staționa în Govândari. 

Municipiul Reșița va avea 13 tramvaie bidirecționale, cu o lungime de 18 metri și o capacitate de transport totală de minimum 92 de locuri fiecare, achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană derulat de Primăria Reșița prin Ministerul Dezvoltării, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro. Organizată de minister, licitația pentru alegerea fabricantului a fost câștigată de compania turcă Durmazlar Makina San ve Tic A.Ş.

„Tramvaiul e încărcat, e plecat din Turcia spre România și, din câte am înțeles, în 28, 29 ianuarie ar trebui să fie aici. Îl vom depozita în Govândari, pe Republicii, în apropierea zonei Kaufland, în capătul liniei. Pentru omologare, tramvaiul va fi testat la Reșița. Varianta cu Timișoara pică. Nu am vrut să mai facem această mișcare, pentru că însemna un cost suplimentar pentru toată lumea.  Sperăm să-l testăm pe liniile noastre cât mai curând.”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, primarul Ioan Popa.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentAtenție șoferi, restricții de trafic în Reșița
Articolul următorAlfred-Maurice de Zayas, doctor în Drept la Harvard, interviu exploziv despre frații Tate: Sunt odioși, toxici, periculoși