Otilia Isac, primprocurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, a fost implicată în această dimineață într-un accident rutier pe drumul județean ce leagă Reșița de Grădinari, la ieșirea din localitatea Lupac.

„În jurul orelor 8.00, a avut loc un accident de circulație, în zona localității Lupac, ieșirea spre Oravita, în care au fost implicate două autoturisme. Au acționat de urgență un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița. Pompierii au extras dintr-un autoturism o victimă, alte două persoane autoevacuându-se din autoturisme. Echipajul SMURD și cel al Serviciului de Ambulanță Județean, sosit și el la locul accidentului, acordă îngrijiri medicale celor 3 victime. La fața locului s-a deplasat și un echipaj IPJ”, ne-a declarat plt. Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic al județului Caraș-Severin.

În schimb, informația IPJ Caraș-Severin sună așa: ”din primele verificări a rezultat faptul că, în timp ce o femeie conducea un autoturism din direcția Resita-Oravița, la ieșire din localitatea Lupac, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, într-o curbă la stânga, pierzând controlul asupra direcției de mers și pătrunzând pe  sensul opus, unde ar fi intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar tot de către o femeie. În urma accidentului a rezultat rănirea celor două conducătoare auto care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale” spune inspectorul Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Întrebați dacă una dintre șoferițe este procuror și rugați să ne comunice inițialele celor doi șoferi, reprezentanții IPJ Caraș-Severin au susținut că ar fi împiedicați de Legea 544/2001 să ne comunice aceste date, deși ele nu reprezintă date cu caracter personal, noi cerând doar inițialele numelui și dacă una dintre ele are o funcție publică, de procuror.
Informația a fost confirmată, însă, de Laura Iancu, primprocurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, care a înțeles, probabil, că nu este nimic de ascuns în această informație.
Potrivit Roxanei Bălan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, cele două șoferițe au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, Otilia Isac, primprocurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, are o ”fractură de coloană la nivel lombar și a rămas internată la Ortopedie, medicii spunând că nu este în stare gravă” iar M.G., de 18 ani, ”are o fisură de cap radial”, în termeni comuni fiind o fisură de cot, care nu necesită internare sau supraveghere medicală.
Imagine
Imagine
Imagine
Articolul precedentMinistrul de Interne recomandă instituțiilor publice și private să ia în calcul ca angajații să lucreze de acasă
Articolul următorKlaus Iohannis: „Efortul autorităților nu va fi suficient fără cooperarea cetațenilor”