Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută chiar pe DN 57, între Oraviţa și Moravița, că vor începe lucrările de reparaţii la DN 57 şi DN 57A, respectiv Moraviţa – Oraviţa şi Pojejena – Socol.

Ministrul Transporturilor a solicitat reprezentanţilor CNAIR să încerce ca întregul tronson de 47 de km al DN 57 dintre Oravița și Moravița să fie finalizat până la sfârşitul anului.

„Bani sunt, totul este să permită şi vremea. În general, lucrările la obiective de investiţii la infrastructura rutieră sunt anuale, dar vreau să văd cum lucrează DRDP-urile în regie proprie, sunt convins că va fi un examen şi un test important pentru domnul director”, a subliniat Răzvan Cuc.

Un alt obiectiv îl reprezintă DN 57A, între Pojejena şi Socol, unde există un program de întreţinere, respectiv aşternere de covoare asfaltice, pe o porţiune de 21 km, contractul fiind deja încheiat.

Primarul Adrian Torma, prezent și el la discuțiile cu ministrul Răzvan Cuc și cu directorul CNAIR, Narcis Neaga, a explicat că Moldova Nouă este singurul oraș din județ care este și port la Dunăre și că se va deschide atât un punct de trecere a frontierei cât și un punct multi container, ceea ce va face ca mult trafic greu să circule în zonă, în special cereale. ”Au fost promisiuni în anii trecuți că se va realiza un drum expres între Moldova Nouă și Moravița ceea ce și noi, eu și colegii primari din această zonă ne-am dori” a explicat Adrian Torma.

Ministrul Cuc spune că, deocamdată, tot ce poate promite sunt lucrări de modernizare a DN 57, care sunt bugetate iar DRDP Timișoara s-a angajat că le va executa în regie proprie. Iar, în anii viitor, modernizările vor trebui să ajungă și la Moldova Nouă, dar nu s-a angajat sub nicio formă pentru un drum expres.

Articolul precedentMinistrul Cuc: ”Câteodată ca ministru trebuie să îți si asumi!”
Articolul următorMOCIOALCĂ ÎNTĂREȘTE POZIȚIA LUI DUICU LA VÂRFUL PRO ROMÂNIA MEHEDINȚI