În ultima ședință a Consiliului Local Reșița au fost aprobate două proiecte de hotărâre necesare pentru reluarea procedurii de licitație în vederea reabilitării și eficientizării energetice a blocului nr. 27 de pe Bulevardul Republicii. Imobilul este unul dintre cele cinci din Reșița la care lucrările au fost sistate întrucât constructorul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, conform resita.ro

„Având în vedere creșterea prețurilor la materiale în contextul actual, a fost solicitată actualizarea documentației tehnico-economice pentru acest obiectiv de investiții. Majorarea de preț a devizului general este datorată diferenței între data întocmirii documentației și prezent din cauza decalării execuției de lucrări. Decalarea execuției s-a produs ca urmare a atribuirii lucrărilor către un constructor care a solicitat rezilierea contractului de lucrări, iar Consiliul Local a aprobat solicitarea prin HCL 515/2021. Astfel rezultă o diferență în plus de 1.233.864 lei cu TVA, cheltuială neeligibilă care va fi suportată din bugetul local ca și contribuție proprie în proiect”, se precizează în raportul de specialitate semnat de Grațian Dobre, director executiv în cadrul Primăriei Reșița.

În urma actualizării indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a proiectului a ajuns la 4.274.572 lei cu TVA, din care 3.717.925 lei reprezintă construcţii și  montaj. Contribuția de la bugetul local la aceste proiect este de 2.523.098 de lei, reprezentând atât achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile (1.355.449 de lei), cât și contribuția de 40% din valoarea eligibilă a proiectului (1.167.649 lei), reprezentând cofinanțarea proiectului. De asemenea, asociația de proprietari are o contribuție la cheltuielile eligibile în cuantum de 657.915 de lei și o contribuția la cheltuielile neeligibile în cuantum de 115.585 de lei.

Principalele lucrări prevăzute în proiect sunt: izolarea termică a faţadei; înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă; termo-hidroizolarea terasei; închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă; înlocuirea lifturilor dacă este cazul; înlocuirea circuitelor electrice în părțile comune (scări, subsol). Execuția a demarat anul trecut, însă lucrările au fost sistate, fiind reziliat contractul, astfel încât acum, după această reactualizare a datele financiare, contractul va fi scos din nou la licitație.

„În această situație sunt patru contracte mari care au eșuat toate. Este vorba despre două blocuri la Gara Reșița Sud, un bloc în spatele Sălii Polivalente, blocurile 20 și 27 pe Bulevardul Republicii. Am avut o firmă (din București, n.r.), nu aș vrea să spun neserioasă, dar care nu a putut să le ducă la bun sfârșit. Oamenii stau cu schelele pe blocuri de un an de zile și înjură Primăria Reșița, neștiind că am fost captivi unui contract. Actualizăm datele, într-adevăr și materialele de construcții s-au scumpit, și rescoatem la licitație. Am discutat cu ADR Vest, au înțeles situația”, a declarat primarul Ioan Popa la finalul ședinței Consiliului Local în care au fost aprobate proiectele de hotărâre ce vizează primul dintre aceste imobile: blocul nr. 27 de pe Bulevardul Republicii.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentMinistrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu: Roşiile, laptele și brânza nu vin de pe Facebook
Articolul următorLicitație pentru construcția tunelurilor pentru urși de pe autostrada A1