Din păcate noțiunea de transparență pare să nu fie una care să caracterizeze administrația publică din Băile Herculane.

Reporterii Realitatea de Reșița au solicitat, potrivit prevederilor Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să ni se comunice rapoartele de activitate ale viceprimarului Ștefan Peneșel, după ce mai mulți cititori ne-au sesizat faptul că acesta ar fi mai mult omul pădurii și că nu prea ar vedea lumina biroului din clădirea Primăriei Băile Herculane.

Pe 6 noiembrie Primăria Băile Herculane ne răspunde că ”În urma cererii dumneavoastră, înregistrată la Primaria Băile Herculane cu nr. 16109/24.10.2018, prin care, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, solicitați raportul de activitate al viceprimarului Penesel Stefan, pe anii 2016-2017, vă informăm ca acesta nu a putut fi expediat în termenul de 10 zile datorită complexităţii”.

Răspunsul șochează efectiv, căci am cerut rapoarte de activitate pe anii trecuți, rapoarte care ar fi trebuit deja prezentate Consiliului Local și postate pe pagina de web a instituției publice.

Dar, chiar și după cele 30 de zile invocate ca necesare de Primărie, pentru comunicarea unor rapoarte care s-ar presupune întocmite deja, nu s-a mai primit niciun răspuns.

Nouă nu ne rămâne decât să sesizăm Instituția Prefectului care trebuie să aplice măsurile administrative prevăzute de lege și instanța care sperăm să oblige instituția publică să respecte legea și să comunice informațiile solicitate.

Cât îl privește pe viceprimarul Ștefan Peneșel, suntem convinși că acesta a avut activitate serioasă, atât în anul 2016 cât și în 2017.

Articolul precedentȘoferii trebuie să fie atenți când pleacă la drum lung. Se întoarce vremea rea
Articolul următorAcțiuni de monitorizare a carnivorelor mari în Parcul Natural Porțile de Fier