Fosta școală a satului Moniom a devenit printr-un proiect de modernizare „Școala Sufletului” pentru aproximativ 40 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani, informează Episcopia Caransebeşului.

Centrul de tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Moniom oferă de câteva ori pe săptămână pentru elevii mai multor școli reșițene, cu care centrul are încheiate în prealabil parteneriate, o serie de ateliere educaționale, catehetice și cultural-artistice.

Școala Sufletului este un concept educațional inovativ care abordează cateheza tradițională prin metode și abordări moderne, pe placul copiilor”.

„Activitățile catehetice de la centru se prelungesc mereu în biserica satului, copiii fiind o prezență activă la Sfânta Liturghie, dar și la celelalte slujbe”, a spus preotul Mihai Ciucur, coordonatorul centrului.

Printre evenimentele găzduite de Centrul de la Moniom s-a numărat programul socio-educațional Tabăra din Inima Satului care a reunit în august când a fost desfăşurat aproximativ 50 de copii.

Articolul precedentSecția de judiciar tot mai evitată de către polițiști, ce spun sindicatele
Articolul următorAtenție!!! șoferi, e închisă circulația pe străzile Cireșului și Petru Maior