Porți deschise, puncte mobile de informare preventivă și lecții deschise sunt activitățile desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, marți, 13 august, cu scopul îmbunatățirii comportamentului preventiv în domeniul situațiilor de urgență în rândul cetățenilor.

Sloganul “Preveniți ghinionul – Marți 13”  având ca logo “pisica neagră”, în aceste zile dovedește cetăţenilor că nu marţi 13 în sine aduce ghinion, ci lipsa unei educații preventive adecvate este ceea ce poate conduce la evenimente nefericite.

​În intervalul orar 11:00-13:00, subunitățile de intervenție din județ și-au deschis porțile pentru toți cei care au dorit să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier. Au fost prezentate tipurile de misiuni la care participă pompierii militari, tehnica de intervenție și echipamentele din dotare.

De asemenea, în intervalul orar 10:00-12:00, în Centrul Civic și Parcul Victoria (”Parcul Tricolorului”) din municipiul Reșița s-au organizat puncte mobile de informare preventivă, prin intermediul cărora s-au distribuit cetățenilor materiale tipărite cu mesajele campaniilor naționale de informare preventivă, iar la Râul Alb, unde, în perioada vizată, se desfășoară o tabără școlară, a fost susținută o lecție deschisă.

Elevilor participanți le-au fost prezentate măsurile de comportare în cazul producerii situațiilor de urgență, modalități de acordare a primului ajutor în diferite situații, dar și modul de comportare în cazul găsirii de muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

Articolul precedentPatimă grea: un gugulan și-a împușcat fratele la vânătoare
Articolul următorLoc de joacă renovat la Moniom