Pompierii și pisica neagră

13 August , ziua Informării Preventive! Porți deschise, puncte mobile de informare preventivă și lecții deschise sunt activitățile planificate a fi desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin , marți ,13 August cu scopul imbunătățirii comportamentului preventiv în domeniul situațiilor de urgență în rândul cetățenilor. Sloganul “Preveniți ghinionul – Marți 13” având ca logo “pisica neagră”, aceste zile dovedesc cetăţenilor că nu marţi 13 în sine aduce ghinion, ci lipsa unei educații preventive adecvate este ceea ce poate conduce la evenimente nefericite. În intervalul orar 11:00-13:00, subunitățile de intervenție din județ deschid porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier. Vor fi prezentate tipurile de misiuni la care participă pompierii militari, tehnica de intervenție și echipamentele din dotare. De asemenea in intervalul orar 10:00-12:00, în Centrul Civic și Parcul Victoria (”Piața Tricolorului”) din municipiul Reșița se vor organiza puncte mobile de informare preventivă, prin intermdiul cărora se vor distribui cetățenilor materiale tipărite cu mesajele campaniilor naționale de informare preventivă, iar la Râul Alb, unde, în perioada vizată, se desfășoară o tabără școlară, va fi susținută o lecție deschisă. Elevilor participanți le vor fi prezentate măsurile de comportare în cazul producerii situațiilor de urgență, modalități de acordare a primului ajutor în diferite situații, dar și modul de comportare în cazul găsirii de muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

Porți deschise, puncte mobile de informare preventivă și lecții deschise sunt activitățile desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, marți, 13 august, cu scopul îmbunatățirii comportamentului preventiv în domeniul situațiilor de urgență în rândul cetățenilor.

Sloganul “Preveniți ghinionul – Marți 13”  având ca logo “pisica neagră”, în aceste zile dovedește cetăţenilor că nu marţi 13 în sine aduce ghinion, ci lipsa unei educații preventive adecvate este ceea ce poate conduce la evenimente nefericite.

​În intervalul orar 11:00-13:00, subunitățile de intervenție din județ și-au deschis porțile pentru toți cei care au dorit să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier. Au fost prezentate tipurile de misiuni la care participă pompierii militari, tehnica de intervenție și echipamentele din dotare.

De asemenea, în intervalul orar 10:00-12:00, în Centrul Civic și Parcul Victoria (”Parcul Tricolorului”) din municipiul Reșița s-au organizat puncte mobile de informare preventivă, prin intermediul cărora s-au distribuit cetățenilor materiale tipărite cu mesajele campaniilor naționale de informare preventivă, iar la Râul Alb, unde, în perioada vizată, se desfășoară o tabără școlară, a fost susținută o lecție deschisă.

Elevilor participanți le-au fost prezentate măsurile de comportare în cazul producerii situațiilor de urgență, modalități de acordare a primului ajutor în diferite situații, dar și modul de comportare în cazul găsirii de muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.