După o bună perioadă petrecută în derivă,  în care drumul spre Liga 1 părea anevoios, Petrolul Ploiești a găsit puterea necesară pentru a reveni   pe podiumul Ligii 2.

 Astfel, în acest moment,  formația ploieșteană se situează pe locul 3 în clasamentul ligii secunde, în urma unei victorii muncite, 1-0 cu Miercurea-Ciuc. Sigurul gol al partidei a fost marcat de către căpitanul Laurențiu Marinescu, cu câteva minute înainte de fluierul final.

 Lupii au marcat trei victorii consecutive în campionat, toate fără gol primit, şi sunt pe locul al treilea în clasament, astfel că,  la finalul partidei, tehnicianul Petrolului , Flaviuș Stoican, şi-a felicitat jucătorii pentru atitudine .

„Sincer, a fost foarte greu, ştiam că aşa va fi, au o echipă bună, care munceşte, aleargă foarte mult. Au început mai bine, dar am echilibrat jocul şi repriza a doua i-am controlat. A fost destul de greu, dar cu atât mai mare este bucuria. Această victorie arată că putem câştiga şi muncitoreşte, fiindcă astăzi a fost vorba mai mult despre dăruire, muncă, a fost un joc mai puţin spectaculos, dar un rezultat care ne bucură”, a declarat Flavius Stoican la finalul întâlnirii.

Salvatorul „lupilor”, căpitanul Laurențiu Marinescu,  a criticat în termeni duri arbitrajul. Petrolul a cerut un penalty în prima repriză, iar în partea a doua reuşita lui Blănaru din minutul 75 a fost anulată pentru un ofsaid inexistent.

„Fotbalul se joacă până fluieră arbitrul, a fost un meci greu şi un arbitraj şi mai greu, ne-a dat în cap la fiecare fază, dar suntem fericiţi că am câştigat. Nu ştiu de ce, la Ploieşti, parcă toţi arbitrii au ceva cu noi, nu ne dau nimic, nici măcar ce trebuie dat, fluieră uşor faulturi pentru adversari” , a explicat Marinescu.

Petrolul îşi va continua cursa spre promovare sâmbătă, atunci când va întâlni CSM Reşiţa în deplasare.

Articolul precedent”Fiecare victorie reprezintă pentru noi o doză mare de încredere!”
Articolul următorVictorie pentru Dunărea Călărași în fața reșițenilor de la CSM