Concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director sau director adjunct din unitățile de învățământ a ajuns la final. În Caraș-Severin, doar 61,11% dintre dascălii care au candidat pentru aceste posturi au luat note de trecere la proba scrisă, iar o parte dintre aceștia au fost respinși în urma interviului, astfel încât, la final, 58% dintre posturi au rămas neocupate.

 

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a publicat rezultatele finale ale Concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director sau director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat organizat de Ministerul Educației în perioada octombrie-decembrie 2021, conform resita.ro

 

În județul Caraș-Severin au fost disponibile 145 de posturi – 119 de directori și 26 de directori adjuncți – pentru care s-au înscris 114 candidați, iar la prima probă, cea scrisă, au participat 108. Dintre aceștia, doar 61 au reușit să promoveze ambele probe și vor ocupa posturile de director – 53 – și director adjunct – opt – în baza unui contract de management ce va fi încheiat începând cu luna ianuarie 2022.

 

Alte 84 de posturi – 66 de director şi 18 de director adjunct – au rămas vacante și vor fi ocupate prin detașare în interesul învățământului, avizele de numire în vederea asigurării conducerii interimare urmând să fie acordate de Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

 

În municipiul Reșița, nu au fost ocupate prin concurs posturile de director la opt unități de învățământ: Colegiul Național „Diaconovici Tietz”; Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată”; Grădinița cu Program Prelungit „Palatul Fermecat”; Grădinița cu Program Prelungit „Floarea Soarelui”; Grădinița cu Program Prelungit „Riki Priki”; Grădinița cu Program Prelungit „Semenic”; Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” și Clubul Sportiv Școlar, iar cele de director adjunct, la șase unități de învățământ – Colegiul Național „Diaconovici Tietz”; Colegiul Național „Mircea Eliade”; Liceul Teologic Baptist; Colegiul Economic al Banatului Montan; Colegiul Tehnic și Școala Gimnazială Nr. 8.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentFemeie de 72 de ani, accidentată grav, pe o trecere pentru pietoni
Articolul următorÎn staţiunile montane din Caraş-Severin se va construi în ton cu muntele, după reguli clare