S-au înregistrat primele temperaturi sub zero grade din această toamnă, pe Vârful Omu din Munții Bucegi fiind minus 8 grade Celsius. La Bâlea Lac sunt minus 5,3 grade, iar pe Vârful Țarcu minus 6 grade Celsius.

Marți dimineața, termometrele arătau minus 6 grade Celsius pe Vârful Țarcu și minus 1 grad Celsius în Munții Semenic și Vârful Cunțu, din județul Caraș-Severin.

De altfel, potrivit meteorologului de serviciu din cadrul Stației Meteo Țarcu, de luni seara a început să ningă, iar stratul de zăpadă măsoară aproximativ un centimetru pe vârful Țarcu.

Până miercuri la ora 8.00 este în vigoare o atenționare meteo de răcire accentuată a vremii.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunța că vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului, anunța ANM.

La rândul său Salvamont Caraș-Severin a postat o avertizare pentru turiștii care ajung pe Țarcu: ”Sunt -6 grade cu vânt între 16-24 km/h. Dacă aveți în plan să mergeți pe traseele Muntele Mic-Țarcu, sunați la tel nr 0734554333 (Salvamont Muntele Mic) pentru a vă informa în timp real de starea vremii”.

FOTO: Salvamont CS

Articolul precedentReșița se pregătește pentru a serba zilele recoltei
Articolul următorÎncă un autobuz al TUR luat la țintă