Organizaţia Mondială a Sănătăţii va acorda asistenţă tehnică Ministerului Sănătăţii pentru elaborarea unui nou cadru legal din domeniul sanitar.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, ministrul Sorina Pintea a discutat cu dr. Nedret Emiroglu, directorul pentru urgenţe în sănătate publică şi boli transmisibile, şi Maria Magdalena Meulenbergs, directorul parteneriatelor strategice din cadrul Biroului Regional al OMS pentru Europa.

„Am discutat cu reprezentanţii OMS şi despre situaţia vaccinării împotriva rujeolei. Campania „door to door”, de informare şi educare a părinţilor cu privire la imunizare, precum şi de creştere a gradului de acoperire vaccinală în rândul comunităţilor vulnerabile, iniţiată de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu partenerii externi în judeţul Bacău, a fost un succes, dar nu ne vom opri aici. Mai multe judeţe din Moldova au replicat deja campania după modelul celei realizate în judeţul Bacău şi intenţionăm să mergem şi în alte zone din ţară, cum ar fi Mehedinţi şi Caraş Severin, pentru a desfăşura campania. Scopul este acela de a identifica modalitatea de replicare la nivel naţional a acestui tip de campanii, în care cântăreşte foarte mult şi sprijinul autorităţilor locale”, a transmis Sorina Pintea prin comunicatul de presă.

În prezent o echipă de specialişti lucrează la elaborarea noului „Cod de legi ale Sănătăţii” în cadrul unui proiect pentru care ministerul a accesat finanţare externă.

De asemenea, reprezentanţii Biroului Regional OMS Europa vor acorda asistenţă tehnică pentru elaborarea unor documente de lucru în cadrul evenimentelor din domeniul Sănătăţii ce se vor desfăşura anul viitor în timpul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Articolul precedentÎncă un pedofil arestat preventiv la Reșița
Articolul următorFunicularul din Reșița ar putea intra în patrimoniul cultural industrial al României