După ce au trecut de audieri, miniştrii desemnaţi se reunesc în şedinţă. Ludovic Orban şi membrii Cabinetului discută despre reorganizarea Guvernului. Din cabinet va face parte, dacă primește votul plenului și senatorul Ion Marcel Vela, președintele PSD Caraș-Severin care a primit aviz pozitiv pentru a ocupa portofoliul de la interne.

Potrivit programului de guvernare, liberalii îşi doresc un Guvern cu 16 ministere în loc de 24 câte sunt în prezent. Votul pentru Cabinetul Orban este programat să aibă loc luni, în plenul reunit al Parlamentului.

Cabinetul Orban se reuneşte într-o şedinţă de guvern informală. Premierul desemnat Ludovic Orban şi membrii cabinetului său vor discuta despre reorganizarea Guvernului. Fiecare ministru trebuie să un plan de reorganizare pt ministerul pe care îl va conduce.

Liberalii au anunţat că primul lucru pe care îl vor face când vor prelua guvernarea va fi să emită o ordonanță prin care să restructureze guvernul. Potrivit programului de guvernare, PNL îşi doreşte un cabinet cu doar 16 ministere. Asta înseamnă că 8 ministere fie dispar, fie sunt comasate.

Votul pentru învestirea noului Guvern este programat să aibă loc luni.

Pentru a fi învestit cabinetul Orban trebuie să fie votat de 233 de parlamentari. Ludovic Orban susţine că are asigurate 225 de voturi, există angajamente din partea a cel puţin 9 parlamentari în acest sens, iar negocierile vor continua.

PSD a anunţat că va boicota învestirea noului Guvern şi niciun social-democrat nu va fi în sala pentru a asigura cvorumul.

Citește și…

Articolul precedentTrei elevi mușcați de un câine chiar în școală
Articolul următorInspectorii de muncă au efectuat peste 200 de controale numai în luna septembrie