Mai mulți aparținători și pacienți ai Spitalului Județean de Urgență din Reșița ne-au sesizat că unitatea sanitară a reprogramat unele operații pe motiv că stocul de anestezic ar fi epuizat.

Situația este recunoscută și de mai mulți medici din SJU Reșița dar este negată ferm de către purtătorul de cuvânt al instituției spitalicești. Adina Miloș spune că operațiile se efectuează normal și că nu se pune problema să nu fie anestezic.

Președintele Consiliului de Administrație al SJU Reșița, dr. Paul Purea spune că nu a fost informat despre așa ceva, deși ar fi trebuit să știe, dar spune că nu este de mirare o asemene situație.

”Ar fi trebuit să mă anunțe și pe mine. Eu nu mă mir, am spus că această măsură a măririi salariilor la medici e o măsură luată de Guvern ca să îngroape definitiv sistemul medical. Nu puteau mări chiar așa de mult salariile!

La SJU Reșița 90% din buget este cheltuit pe salarii iar 10% merg la arierate. Așa că pentru materiale sanitare, investiții și înzestrare nu au mai rămas bani.

Eu cred că toate forțele politice, în frunte cu senatorii și deputații de Caraș-Severin – care nu fac și nu au făcut mare brânză niciodată pentru Caraș-Severin – și să mergem la Ministerul Sănătății pentru a rezolva această situație. Asta este! Ajungem să asistăm, deși nu vrem, poate și la moartea pacienților!” mai spune doctorul Paul Purea.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate demarează control

”În urma celor sesizate de reprezentanți ai presei, cu privire la lipsa din dotarea Spitalului Județean de Urgență Reșița a anestezicului pentru intervențiile chirurgicale, precizăm că au fost luate măsuri la nivelul conducerii Casei județene de Asigurări de Sănătate” spune președintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, Nicolae Drăgan Țeicu.

Astfel, miercuri, 1 august, la prima oră, membrii corpului de control al CJAS Caraș-Severin vor verifică situația la Spitalul Județean de Urgență.

„Am luat această decizie după ce am contactat conducerea Spitalului. Din fericire, am aflat că stocul de urgență este asigurat, în așa fel încât, dacă va avea loc o urgență majoră, intervenția chirurgicală va putea fi efectuată”, a precizat Țeicu.

Articolul precedentCirculație blocată pe DN 58 B, la Gherteniș
Articolul următorInundații în comuna Eftimie Murgu FOTO – VIDEO