Odată cu deschiderea centrelor de vaccinare de la Ezeriş şi de la Slatina Timiş, în judeţul Caraș-Severin funcţionează efectiv 10 centre de vaccinare. De îndată ce numărul de doze va permite, îşi vor începe activitatea şi centrele la Anina, Băile Herculane și Oțelu Roșu.

 
În prezent, conform cifrelor din 2020, furnizate de către Direcţia Judeţeană de Statistică, judeţul nostru are o populaţie de 313.956 de locuitori, din care 42.176 au vârsta sub 16 ani. Astfel, din cei 271.780 de cetăţeni eligibili pentru a fi imunizaţi, până în acest moment au fost vaccinate 27.940 de persoane.
 
Astăzi, în judeţ,  au sosit 1.878 doze de vaccin produs de Pfizer şi 170 de doze produse de Moderna, urmând ca în cursul zilei de mâine să mai sosească încă 330 de doze Moderna.
 
„Facem un apel la cetăţenii judeţului nostru să se programeze pentru vaccinare şi să ducă până la capă procesul de imunizare. Am reuşit să vaccinăm peste 10% din populaţia judeţului, dar până nu se atinge un prag de aproximativ 70%, nu se poate vorbi de imunizare în masă şi implicit de ţinerea pandemiei sub control. Odată cu apariţia noilor tulpini ale SARS CoV-2, virusul se răspândeşte mai repede şi evoluţia bolii a devenit mai agresivă, reprezentând un pericol şi pentru persoanele care nu se încadrau până acum în categoriile de risc major.
Ne confruntăm cu o creştere accelerată a numărului persoanelor infectate şi doar prin disciplină şi simţ civic putem stopa acest fenomen. Sistemul sanitar este supus unei presiuni uriaşe, numărul pacienţilor care necesită internarea creşte, iar secţiile ATI se aglomerează într-un ritm accelerat. Solicităm cetăţenilor judeţului nostru să poarte măşti de protecţie, să respecte distanţarea fizică şi să aplice regulile igienico-sanitare de prevenire a răspândirii coronavirusului. Vă reamintim că toate aceste reguli, precum şi restricţiile în vigoare, sunt aplicate pentru protejarea cetăţenilor”, au precizat reprezentanții Prefecturii.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 172. S-a dus vremea șaormei! Pandemia a schimbat preferințele culinare ale românilor
Articolul următorPieton lovit de o mașină condusă de un șofer de 71 de ani