Direcţia de Sănătate a judeţului Caraş-Severin transmite că au fost confirmate încă patru cazuri noi de gripă, în urma analizelor de laborator de la Institutul Cantacuzino. Numărul total al celor infectaţi cu virusul gripal a ajuns, în Caraş-Severin, la 26. 

„Avem patru noi cazuri de gripă, pe lângă cele 22 înregistrate până acum. Toate probele au fost recoltate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, iar pacienţii sunt o fetiţă de nouă ani din Gherteniş, o femeie de 63 de ani, un bărbat de 66 de ani şi unul de 64 de ani, cu toţii din municipiul Reşiţa. Toţi cei în cauză erau nevaccinaţi şi sunt internaţi, sub supraveghere medicală”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Daniel Botgros.

La nivelul judeţului, până în momentul de faţă, există un singur deces cauzat de virusul gripal, înregistrat pe data de 21 ianuarie o femeie de 75 de ani, din localitatea Obreja, nevaccinată.

UPDATE

”Ar mai fi de adăugat că în sezonul 2017-2018 DSP Caraș-Severin a primit de la Ministerul Sănătății 6912 doze de vaccin antigripal iar în acest sezon, 2018-2019, 10140 doze.

Unul dintre pacienții confirmați cu gripă, un bărbat din Satbătrân, a decedat în 14 februarie 2019 la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Avea 63 de ani. Fusese internat în 7 februarie 2019, pe secția Terapie Intensivă, cu probleme cardiologice și alte afecțiuni asociate” ne-a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Articolul precedentSurprize de Ziua îndrăgostiților la Băile Herculane
Articolul următorPrefectul Matei Lupu oferă audiențe bocșenilor