Servicii medicale de calitate reflectă și respectul față de drepturile pacienților care, prin plata asigurărilor de sănătate, au dreptul la calitatea actului medical.

Noul președinte-director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, Nicolae Drăgan, a insistat în ultima conferință de presă asupra importanței oferirii unor servicii medicale de calitate.

Ideea a fost repetată și de dr. Ilie Mărțuică, medicul șef al CJAS, care a pus accentul pe drepturile pacienților și a subliniat că, dacă medicii nu vor respecta protocoalele de prescriere a rețetelor, se va ajunge la sancțiuni pecuiniare. Pentru fiecare caz în care nu a fost prescrisă rețetă la externare sau s-a depășit foarte mult perioada standard de spitalizare medicii vor fi sancționați.

Mărțuică spune că CJAS poate impune, în astfel de cazuri, sancțiuni de aproximativ 200 de lei pentru fiecare caz depistat. ”Dreptul la prescrierea unei rețete, spre exemplu, este un drept al pacientului și el este încălcat dacă nu i se prescrie rețetă la externare” spune dr. Ilie Mărțuică.

Ar fi totuși și o excepție, pentru pensionarii cu pensii sub 990 de lei cărora medicii specialiști nu le pot prescrie rețete compensate 90% ci doar medicii de familie.

Articolul precedentInternațional Film Festival a spart gheața pe Clisură
Articolul următorFestival de Folk în Poiana Lupului din Gărâna