Vineri, 17.08.2018, ora 20.30, în sala B1 din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, va avea loc proiecţia filmului documentar „Mulțumesc pentru ploaie” , 2017  – Regizor: Julia Dahr.  

Pe parcursul a 5 ani, Kisilu, un fermier din Kenya, folosește camera video pentru a surprinde viața familiei sale, a satului său și a daunelor produse de schimbările climatice.

El filmează inundații, secete și furtuni dar și costurile umane ale acestor fenomene: copiii lui ce sunt trimiși acasă de la școală, când nu poate plăti taxele; bărbații care se deplasează în orașe în căutare de locuri de muncă; tensiunile tot mai ample ale familiei.

Atunci când o furtună violentă îi distruge casa, Kasilu începe să construiască o mișcare comunitară a fermierilor care luptă împotriva impactului cauzat de condițiile meteorologice extreme și reușește să aducă acest mesaj de speranță până la Conferința Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice din Paris, COP21.

Aici la cel mai mare spectacol despre mediu de pe Pământ, pe fondul adversității, aroganței și forței politice, relația dintre Kisilu și regizoarea norvegiană Julia Dahr ia o întorsătură remarcabilă, aruncând o lumină puternică asupra mișcării justiției climatice și a lumilor foarte diferite pe care cei doi le reprezintă.

Articolul precedentAtenție șoferi, lucrări pe DN 6
Articolul următorEvenimente culturale organizate de Mina de Idei din Anina