Polițiștii de frontieră din Oravița au depistat 13 migranți transportați de doi sârbi, pe DN 57 Comorâște-Grădinari. Cei doi sârbi conduceau un autoturism înmatriculat în Sloveni și unul înmatriculat în Austria și urmau să îi ajute pe migranți să ajungă în vestul Europei.

În cele două mijloace de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, treisprezece cetăţeni străini, nouă bărbaţi şi patru femei, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cetățenii străini, nouă bărbați și patru femei, sunt din Siria, cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani. Cetățenii sârbi B.N., în vârstă de 34 de ani, și O. Z., în vârstă de 35, „intenţionau să îi ajute pe cei treisprezece sirieni în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei, în schimbul sumei de 900 euro”, transmit polițiștii de frontieră.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de migranţi pentru cei doi cetățeni sârbi şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei treisprezece sirieni.

În contextul celor de mai sus, recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590”, mai transmit reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Articolul precedentNumărul cazurilor noi de infectări cu coronavirus rămâne ridicat. 413 cazuri noi și 17 decese înregistrate în ultima zi
Articolul următor100% TU DECIZI! Clotilde Armand, conectată bine la banul public. A încasat milioane din paguba adusă de Bechtel