Temperaturile vor scădea la final de săptămână pe întreg teritoriul țării. Meteorologii au anunțat cod galben de averse, descărcări electrice, vânt și căderi de grindină. 

,,De sâmbătă după-amiază până duminică seara, ne așteptăm la perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor înregistra averse cu caracter torențial, descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, căderi de grindină, cantități de apă mai însemnate, 15-25 l/mp, este posibil chiar și peste 35-45 l/mp, astfel de manifestări să fie mai frecvente sâmbătă după-amiază, sâmbătă noapte, în jumătatea de veste a țării”, transmite meteorologul de serviciu al ANM.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben care intră în vigoare sâmbătă, la ora 15 și este valabil până duminică dimineața la ora 4.00.

,,Tot sâmbătă, în vest, se va înregistra o răcire drastică, iar maximele nu vor mai depăși 20 de grade în această parte a țării. Valorile vor trece de 25 de grade doar prin centrul, sudul și estul teritoriului. În arii izolate, se pot înregistra 27-28 de grade, urmând ca duminică, în prima zi de Paște, vremea să se răcească’’, informează meteorologul ANM.

Cod galben de inundații

În intervalul 27.04.2019 ora 16:00 – 28.04.2019 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, Timiş – bazin amonte S.H. Lugoj, Pogăniş – bazin superior, Bârzava – bazin superior şi mijlociu, Caraş (judeţele Timiş şi Caraş Severin) a fost emis și de hidrologi un cod galben de inundații.

Articolul precedentMisiune contra timp
Articolul următorFurtuni şi ploi torenţiale, în mai multe regiuni, COD GALBEN de inundaţii în nordul şi vestul ţării