Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, intervenţia Jandarmeriei la mitingul din Piaţa Victoriei, afirmând că Marcel Vela, președintele Comisiei de Apărare din Senat trebuie să înceapă o anchetă.

„Este un eveniment de o gravitate fără precedent. De 28 de ani împotriva românilor nu au mai fost folosite forţele de ordine ca un aparat de represiune.

Ordinul dat de Dragnea ca Jandarmeria să intervină brutal, la intimidare, în forţă împotriva unor cetăţeni paşnici reprezintă un atac fără precedent împotriva democraţiei, împotriva drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale oamenilor, un atac împotriva tuturor cetăţenilor care nu sunt de acord cu puterea, care transformă practic puterea actuală într-o putere care nu mai are nicio legătură cu democraţia, într-o putere autocratică, într-o putere care a confiscat instituţiile statului pentru a le transforma în arme împotriva cetăţenilor”, a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă.

El a precizat demersurile pe care le va face PNL.

„PNL va iniţia o serie de demersuri pentru a încerca pedepsirea celor vinovaţi. Am solicitat reprezentanţilor noştri în Comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională de la Senat, domnul preşedinte Marcel Vela, şi de la Cameră, domnul vicepreşedinte Ovidiu Raeţchi, ca şi celorlalţi parlamentari liberali să iniţieze convocarea de urgenţă a comisiilor de apărare pentru a începe audierea urgentă a ministrului de Interne, a prefectului Capitalei, a comandanţilor Jandarmeriei, precum şi a oricărei alte persoane care a fost implicată, în special a victimelor care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale a jandarmilor”, a declarat preşedintele PNL.

Orban a mai arătat că, în cazul în care majoritatea parlamentară va refuza demararea acestei proceduri, PNL va iniţia strângerea de semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare pentru constituirea unei comisii de anchetă privind violenţele şi abuzurile comisie în Piaţa Victoriei.

De asemenea, el a menţionat că, începând de luni, PNL va forma o echipă de avocaţi pentru consilierea celor afectaţi de violenţele de la mitingul din Piaţa Victoriei.

Articolul precedentSăptămâna începe cu vreme frumoasă. De miercuri vin ploi și descărcări electrice
Articolul următorTâlhar identificat cu operativitate de polițiști și arestat preventiv