Ministrul Ion Marcel Vela a transmis un mesaj pascal tuturor credincioșilor de rit latin și nu numai care prăznuiesc duminică Învierea Domnului.

”Vreau să încep acest mesaj prin a aduce mulțumiri tuturor pentru lupta responsabilă pe care o duceți în fiecare zi, dar mai ales pentru faptul că depuneți eforturi ca, împreună, să ducem cu bine la final această misiune plină de încercări.

Cu toții ne-am dori să putem spune un termen la care ne vom relua activitățile în voie, însă clipa prezentă ne scoate în cale imprevizibilul și ne pune la încercare capacitatea noastră, a tuturor, de a ne adapta constant și neobosit.

Sărbătorile Pascale vin mereu să aprindă speranța, ele aduc în fiecare an familiile aproape și ne amintesc de valorile cu adevărat importante ale vieții. De această dată ne unim cu toții forțele pentru a păstra în familiile noastre, sănătatea.

Astăzi, poate vedem toate aceste reguli impuse asemenea unor inamici care ne țin departe de cei dragi sau de activitățile care ne aduceau împlinirea în fiecare zi.
Fără acestea și fără respectarea acestora de către dumneavoastră, eforturile noastre de a vă oferi siguranță își pierd orice putere.
Prezentul aparține luptei cu acest inamic și sacrificiului pe care îl facem pentru a-l ține cât mai departe de noi, de familii și de semenii noștri, însă cu aportul fiecăruia viitorul poate fi din nou al normalității.
Mâine o lume întreagă devine unită în speranță și credință.

Credincioșii romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici sărbătoresc Paștele iar credincioșii creștin-ortodocși Floriile. Celor dintâi le doresc un Paște binecuvântat, iar lumina divină să aducă speranța în sufletele tuturor.

Sărbătoarea Floriilor vine mereu cu o mare însemnătate și prilej de a ne uni gândurile în rugăciune, mai ales în aceste clipe.

La mulți ani tuturor celor care poartă nume de flori!
Dumnezeu să ne ocrotească!”

Articolul precedentCe trebuie să faci în Duminica Floriilor pentru a avea spor în casă
Articolul următorMesajul Excelenáei Sale Iosif Csaba Pál în seara Vigiliei Pascale VIDEO