Președintele Comisiei pentru apărare din Senat, Marcel Vela, a anunțat luni că la următoarea ședință a comisiei vor fi invitați la audieri prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, maiorul Laurențiu Cazan, dar și ministrul de Interne, Carmen Dan, ședința de luni fiind amânată din lipsă de cvorum.

„Astăzi, colegii de la PSD au fost cei care au decis lucrările comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, în sensul că au absentat și neavând cvorum de ședință, conform regulamentului, a fost necesar să să amânăm lucrările comisiei.

Apreciez faptul că prefectul capitalei a fost prezent, dar neavând cvorum nu puteam să începem să demarăm lucrările comisiei și tot ceea ce ținea de întrebări și în consecință toate aceste detalii pe care dorim să le descoperim, cu tot ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, toate acestea le vom reprograma la următoarea ședință a comisiei, care probabil, discutând cu colegii din Biroul permanent, va avea loc săptămâna viitoare, marți.

Pe lângă cei care au fost astăzi invitați, pentru a nu mai avea surprize că ministrul Afacerilor Interne nu comunică jandarmeriei invitația senatorilor, marțea viitoare o vom invita și pe doamna Carmen Dan”, a declarat președintele Comisiei pentru apărare a Senatului, Marcel Vela, după suspendarea ședinței.

Acesta a adăugat că până în momentul începerii ședinței Comisia nu a primit nicio confirmare de la MAI, privind participarea maiorului Laurențiu Cazan la audierea Comisiei.

„Până în această dimineață nu am primit nicio confirmare de la MAI, pentru că invitația nu a fost personală domnului Cazan, el fiind militar. Până astăzi doamna ministru nu ne-a dat niciun răspuns.

Pentru următoarea ședință o să facem invitații și pentru Jandarmerie, nu doar pentru MAI, pentru că doamna ministru nu s-a obosit nici să ne comunice și nici să îl anunțe probabil pe domnul Cazan. Acesta a susținut că a fost necesar să suspende ședința, deoarece membrii social-democrați au absentat”, a precizat Marcel Vela.

Senatorul USR, Florina Presadă, a scris: ”Astăzi trebuia să aibă loc audierea doamnei prefect Speranța Cliseru și a lui Laurențiu Cazan, șeful dispozitivului de jandarmi din data de 10 August, în cadrul Comisiei de apărare de la Senat.

Nu a mai avut loc deoarece senatorii PSD nu s-au obosit să apară la ședință. În fond, ce rost mai avea când și-au ținut propria ședință azi-noapte, în pădure, la nunta fiului moștenitor al liderului suprem”.

Articolul precedentPloile și furtunile continuă până luni seara, Caraș-Severinu rămâne sub cod galben
Articolul următor”O poveste de dragoste, Lindenfeld” proiectat la ProEtnica