Centrul de Tineret Mansarda din Reşiţa este unul dintre finaliştii concursului anual organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului cu scopul de a răsplăti meritele celor implicaţi în proiecte şi iniţiative cu şi pentru tinerii din România.

În ultimii 13 ani, de la deschidere, în decembrie 2005, Centrul de Tineret Mansarda Reşiţa a fost unicul spaţiu de acest fel din municipiu şi din judeţul Caraş-Severin.

Mai mult decât atât, este un spaţiu de referinţă la nivel naţional, primind periodic în vizită de studiu grupuri de tineri, lucrători de tineret, reprezentaţi ai asociaţiilor de tineret. Mansarda a devenit, de-a lungul timpului, un punct de reper în proiecte de schimburi europene de tineret organizate în Regiunea Vest a României.

Faptul că accesul la Centrul Mansarda este deschis oricăror categorii de vârstă, ocupaţii sau preocupări face din acest loc un spaţiu de socializare în care beneficiarii îşi pot pune ideile în practică, valorificându-şi abilităţile sau competenţele. Un alt aspect este faptul că la Mansardă tinerii pot veni împreună cu prieteni, cu colegi, fără a fi nevoie să vină la ore fixe, în cadrul limitelor unui program rigid şi fără a fi nevoie să plătească.

Oferta de activităţi, cursuri şi programe pentru tineri este, de obicei, condiţionată material, iar Mansarda este alternativa care le permite, fără condiţii de ordin material, să aibă activităţi practice, de divertisment sau care contribuie la dezvoltarea personală, activităţi la care pot participa împreună cu cei cu care le place să-şi petreacă timpul liber.

Cei mai mulţi dintre tinerii care au participat activ şi consecvent la activităţile oferite de CT Mansarda au devenit adulţi proactivi, au propria afacere, sunt formatori, lideri de opinie în comunităţile în care trăiesc, din România, prin toată Europa, până pe alte continente.

Pentru viitor, membrii Centrului Mansarda îşi doresc să-l dezvolte din punct de vedere al infrastructurii, iar imobilul în care îşi desfăşoară activitatea să le fie atribuit în întregime de Primăria Reşiţa.

Articolul precedentCândva vom fi bătrâni
Articolul următor”Muroiu” era liderul grupării de traficanți de droguri din operațiunea Shanghai