În cadrul unei ședințe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, prefectul județului, Cristian Gâfu a subliniat că ne aflăm într-un moment critic al evoluţiei pandemiei, atât la nivel de ţară, cât şi la nivelul judeţului Caraş-Severin.

Chiar dacă peste 65% din noile cazuri confirmate pozitiv în judeţul nostru în ultima perioadă au contactat virusul în alte judeţe, s-a constat că şi în Caraş-Severin exista transmitere comunitară. Prefectul a insistat pe respectarea regulilor de către angajaţii instituţiilor statului, atât pentru propria protecţie dar mai ales pentru siguranţa populaţiei.

De asemenea, Cristian Gâfu a cerut intensificarea controalelor asupra agenţilor economici care desfăşoară activităţi cu public, punând accent mai ales în sfera abatoarelor şi a procesatorilor de carne. Prefectul a semnalat şi pericolul pe care îl reprezintă întrunirile cu caracter religios, ale tuturor cultelor, care se desfăşoară fără respectarea normelor de prevenţie.

În încheierea şedinţei, Cristian Gâfu a cerut vigilenţă, precauţie, precum şi o analiză laborioasă şi mereu actualizată, de la toate instituţiile prezente, urmând ca şedinţele extraordinare ale CJSU să se desfăşoare chiar şi de două ori pe săptămână dacă situaţia epidemiologică o va cere. pr

Articolul precedentLEGEA CARANTINEI | Ludovic Orban, după întâlnirea cu directorii DSP: ”Am stabilit măsuri IMEDIATE”
Articolul următorPremierul Ludovic Orban a anunțat, intensificarea tuturor măsurilor de control și prevenire a răspândirii pandemiei