Comisarul Corina Crețu a anunțat astăzi, la Petroșani, că va finanța proiectul legăturii de metrou cu Aeroportul Otopeni (Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni), în valoare de 1,39 miliarde de euro.

Cofinanțarea va fi asigurată din împrumut de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională, dar și din fonduri de la bugetul statului. „În acest moment au loc negocieri privind valoarea maximă a fondurilor nerambursabile care pot fi alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar valoarea finală depinde și de discuțiile dintre autoritățile române, Comisia Europeană și Agenția Internațională de Cooperare a Japoniei”, anunță și Ministerul Transporturilor.

Oficialii precizează că scopul proiectului este acela de a face legătura dintre Aeroportul Otopeni și Gara de Nord. „Obiectul cererii de finanțare este reprezentat de asigurarea unei conexiuni directe între București și Otopeni, respectiv între Gara de Nord București și Aeroportul Internațional Henri Coandă, prin construirea unei noi linii de metrou cu o lungime de 14,2 km și 12 stații de metrou”, menționează sursa citată.

Articolul precedentSe lucrează pe drumurile naționale din Caraș-Severin
Articolul următorMocioalcă spune că primarii PSD ar putea tăcea ”de frică”