Lucrările evoluează pe Linia Electrică Aeriană de 400 kV Porțile De Fier -Anina- Reșița. stâlpii 139-140 au început să fie ridicați și amplasați și în continuare se lucrează la fundația altor stâlpi.

Pe data de 30 mai 2019 a fost aprobată Hotărârea de Guvern privind scoaterea din fondul forestier a terenurilor necesare construcției Liniei Electrice Aeriene (LEA) 400 kV Porțile de Fier-Anina-Reșița, componentă a trecerii la 400 kV a axului Porțile de Fier-Reșița-Timișoara-Săcălaz-Arad.

Acest proiect este esențial pentru închiderea inelului de 400 kV al Românei, de asemenea și a menținerii Securității energetice la nivel național și creșterea capacității de interconexiune cu țările vecine explică conducerea Transelectrica.

Realizarea Liniei Electrice Aeriene 400 kV Porțile de Fier-(Anina)-Reșița, componentă a trecerii la 400 kV a axului Porțile de Fier-Reșița-Timișoara-Săcălaz-Arad îmbunătățește siguranța în funcționare și crește calitatea serviciului de transport al energiei electrice în sistemul electroenergetic al României. 

Pentru a vedea stadiul în care se află lucrările pe Linia Electrică Aeriană de 400 kV Porțile De Fier- Anina – Reșița accesează pagina de Facebook “Transelectrica“  unde sunt postate săptămânal toate informațiile mai spun aceștia.

 

Articolul precedentAccident pe DJ Reșița-Grădinari, trei copii implicați
Articolul următorBărbat rătăcit cu mașina pe Muntele Mic după ce GPS-ul l-a îndrumat greșit