Şeful Serviciului Arme şi Muniţii din IPJ Caraş-Severin și fostul șef au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, în dosarul obținerii ilegale de permise de portarmă. Prefectul județului, pus și el sub control judiciar în acest dosar pentru abuz în serviciu, a demisionat.

Tribunalul Caraş-Severin a admis joi seara propunerea de arestare preventivă pe numele celor cinci persoane reținute în urma perchezițiilor de miercuri.

În urma percheziţiilor desfăşurate miercuri în dosarul privind falsificarea permiselor de port-armă instrumentat de DIICOT Caraş-Severin, au fost puse în executare zece mandate de aducere.

„Este vorba de un dosar de crimă organizată, în speţă DIICOT, prin care se reţine principala infracţiune grup infracţional organizat, pe lângă multe alte infracţiuni, printre care, interesant, şi mărturie mincinoasă. Nu ştiu în ce constă acea mărturie mincinoasă. Înseamnă că aceşti oameni au mai fost audiaţi în acest dosar. Altfel, din punctul meu de vedere, nu se poate reţine mărturie mincinoasă, doar dacă, sunt numeroase decizii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, plângerea penală la care se face referire nu vizează persoana, adică nu te poţi autoincrimina în propria ta declaraţie dată în calitate de martor. Vom vedea în continuare dacă se vor lua măsuri preventive. (…) Acest dosar trebuie să se bazeze pe probe solide, întrucât vorbim de foarte multe infracţiuni care sunt reţinute prin ordonanţe de punere în mişcare”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul şefului Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan.

Acesta a afirmat că asupra prefectului de Caraş-Severin, Matei Lupu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Ministrul Marcel Vela a anunțat astăzi că, încă de ieri, prefectul și-a prezentat demisia.

Potrivit unui comunicat remis de DGA- SJA Caraş-Severin, ofiţerii de poliţie judiciară ai instituţiei, împreună cu ofiţeri anticorupţie din Alba, Arad, Gorj, Hunedoara, Timiş şi Mehedinţi, au efectuat miercuri 9 percheziţii, dintre care una la sediul unei instituţii din cadrul MAI, două la sediul şi punctul de lucru al unei societăţi comerciale şi şase la domiciliile unor lucrători de poliţie şi ale unor persoane fără calitate specială.

„Percheziţiile au loc în cadrul unui dosar penal, constituit la DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin, în urma unei sesizări din oficiu a ofiţerilor SJA Caraş-Severin, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, mărturie mincinoasă şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, a informat sursa citată. 

Articolul precedentTransport agabaritic prin Caransebeș, atenție șoferi!
Articolul următorAvertizare now casting pentru Timiș și alte județe din vest