Liderul USR, Dan Barna, apreciază că preşedintele se grăbeşte „când revarsă un potop de laude” pentru guvern, în contextul în care nu s-a sfârşit criza generată de coronavirus şi nu au fost oferite răspunsuri la o serie de chestiuni, inclusiv cine se face vinovat de lipsa unor resurse.

„Președintele Iohannis observă corect că guvernările PSD au fost un dezastru urmat, în opoziție, de o retorică populistă păguboasă.

Însă cred că președintele se grăbește când revarsă un potop de laude pentru guvern. Pe de o parte șeful statului ne spune că nu am ajuns la final, dar domnia sa trage concluzii și ne spune că guvernul s-a comportat bine în criză. E bine și ajută să fim optimiști dar încă nu avem răspunsuri clare cu privire la o sumă de chestiuni: Dacă nu erau resurse pentru un raspuns eficient în combaterea pandemiei, de ce nu erau? Cine anume, persoane sau instituții, trebuiau să se ocupe de ele. Ce a făcut guvernul pentru ca vinovații să fie trași la răspundere? Cum s-a ajuns la dezastrul de la Suceava? Există o responsabilitate administrativă sau politică acolo? A cui? Dacă nu există încă răspuns nu înseamnă că băgăm sub preș.”

Liderul USR adaugă că statul trebuie să ofere răspunsuri pentru a risipi şi alte incertitudini ale cetăţenilor.

„Fiecare ne adaptăm situației de criză cum putem, fiecare dintre noi căutăm răspunsuri la întrebările individuale despre viitorul imediat. Ce facem cu copiii mici fără grădinițe, cum vom călători cu transportul în comun, încetează șomajul tehnic după starea de urgență, cum ne vor supraviețui diversele afaceri în lipsă de clienți… și multe altele. Pentru unele nu are nimeni răspuns pentru altele tare ar ajuta niste răspunsuri ale statului pentru a mai risipi din incertitudinea teribilă a acestor zile.
Împreună reușim.” a scris liderul USR într-o postare pe Facebook

Articolul precedentKlaus Iohannis, prima conferință de presă de la începutul pandemiei de coronavirus. Anunț important pentru români
Articolul următorPSD eterna gaură neagră a României