Toamna transformă Buhui într-un loc de poveste. Obiectivul turistic din județul Caraș-Severin este primul lac artificial din România și a fost una dintre destinațiile preferate ale regelui Ferdinand I. Acum, culorile frunzelor și apa limpede oferă peisaje unice. Turiștii au ocazia să se bucure de plimbări relaxante, iar cei care au vizitat deja zona se întorc de fiecare dată cu entuziasm. 

Lacul Buhui se află în mijlocul munților Aninei și este cel mai vechi lac artificial din România. Acesta este cunoscut pentru peisajele impresionante pe care le îmbracă pe parcursul anului. Toamna însă culorile sunt impresionante.

Turiștii pot explora împrejurimile la pas, cu bicicleta sau cu mașina. Pe vremuri, lacul era supranumit și mica Veneție a Banatului.

Acesta este înconjurat de o pădure care este faimoasă pentru speciile diverse, dar și pentru vechimea copacilor.

„Are peste 200 de ani, are peste 40 de m înălțime și singurul arbore care miroase a lămâiță”, spune cabanierul Nicolae Șușară.

Cei care își doresc să petreacă și mai mult timp în zonă au la dispoziție o cabană pe malul lacului, dar sunt amenajate și spații speciale pentru camping. Tot în zonă se află peștera Buhui.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentZona euro intră în recesiune – Se agravează criza costului vieții – Vești îngrijorătoare
Articolul următorSHAKY, firma de confecții și blănuri de lux, etalon al eleganței pe piața din România. Colecții noi care îmbracă bunul gust