Sute de case, curți și subsoluri, dar și drumuri au fost inundate în întreaga țară, ca urmare a ploilor înregistrate joi și în noaptea de joi spre vineri, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Au fost afectate 36 de localități din 18 județe.

POtrivit IGSU, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 43 de case, 208 de curți și 78 beciuri și subsoluri. „Având în vedere că, în unele zone, apele s-au retras și nu mai există pericol de inundații, 75 de persoane evacuate în zilele anterioare din localitățile Aiud/AB – 40 persoane, Rodna/BN – 26 persoane, Feneș și Teregova/CS – 3 persoane, Valea Vișeului/MM – 2 persoane și Hârtiești/AG – 4 persoane au revenit la domiciliu”, au anunțat reprezentanții IGSU.

Cele mai afectate județe de aversele torențiale sunt Argeș, Botoșani și Hunedoara.

Peste 120 de locuințe, curți și beciuri au fost inundate în 8 localități din județul Hunedoara.

Traficul rutier este blocat, vineri dimineața, pe două drumuri județene (DJ 668 și DJ 668A/HD), restricționat pe alte trei drumuri județene (DJ 106E/AB, DJ 137A/BV și DJ 153/MS) și a fost temporar afectat pe un drum județean (DN10/CV).

Pompierii intervin vineri dimineața în județele Arad și Hunedoara pentru evacuarea apei din curți și pentru refacerea terasamentelor căilor rutiere/feroviare afectate de viituri.

Pompieri de la ISU Semenic intervin la Hunedoara, în sprijinul colegilor lor de acolo.