Pe lângă plata direct la casierie, reșițenii au la dispoziție alte trei variante pentru a-și achita taxele și impozitele locale, astfel încât să fie evitată formarea de cozi la ghișeele Direcției Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Reșița.

 

Începând de astăzi, 5 ianuarie 2022, reșițenii își pot achita taxele și impozitele locale folosind unul dintre următoarele mijloace: plata în numerar la ghișeele Direcției Impozite și Taxe; plata cu cardul bancar la ghișeele Direcției Impozite și Taxe; plata prin mandat poștal; plata prin virament bancar cu ordin de plată; plata online, cu cardul bancar, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro. Pentru efectuarea acestui tip de plată se accesează de către contribuabil platforma sus-menționată, unde i se generează un username și o parolă pe care ulterior contribuabilul poate să o personalizeze. Astfel, plata se poate face din orice loc prin simpla acccesare a acestei platforme, unde va putea vizualiza oricând impozitele și taxele pe care le are de plată și va putea alege ce plată face și suma pe care o plătește. Pentru persoanele juridice care doresc înrolarea în acest sistem de plată online este necesară transmiterea pe adresa de mail [email protected] a copiilor după CUI și actului de identitate al administratorului, iar noi vom crea contul și vom comunica pe mail datele de acces, pe care ulterior contribuabilul va putea să le personalizeze”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

 

Programul casieriilor Direcția Impozite și Taxe  – Corpul II (Piața 1 Decembrie 1918, nr. 9) și Corpul IV (Bulevardul Republicii, nr. 18) – este următorul: luni-joi: 08.00-16.00; vineri: 08.00-13.30.

 

Și în acest an, reșițenii – atât contribuabili persoane fizice, cât și persoane juridice – care achită integral, până la data de 31 martie 2022, impozitele pe clădiri, teren și mijloace de transport vor beneficia de o bonificație. Reducerea se acordă în funcție de modalitatea de plată aleasă. Astfel, cei care vor opta pentru plata online prin intermediul www.ghiseul.ro, prin virament bancar, internet banking sau mandat poștal vor primi o reducere de 10%, iar pentru cei care vor plăti la ghișeu, reducerea este de 5%.

 

În 2022, impozitele și taxele locale au rămas la același nivel ca în anul 2021. Până la data de 31 martie 2022, inclusiv, impozitele și taxele datorate bugetului local aferente primului semestru se pot achita fără majorări de întârziere. Începând cu data de 01 aprilie, pentru debitele restante se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună sau fracție de lună potrivit prevederilor Legii 207/2015 privind Codul de procedură fiscală”, precizeză reprezentanții Primăriei Reșița.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin